ویژگی نمای فریم لس
به پوششی در نمای خارجی ساختمان گفته میشود که در واقع یک دیوار شیشه ای است فضای داخلی بنا را از فضای خارجی آن با شیشه هایی بدون دیده شدن فریم ها جدا نماید.
این تکنولوژی در نیمه دوم قرن بیستم به سرعت پیشرفت کرده است. تفکر اولیه آن در نمایشگاه سال ۱۸۵۱ لندن در ساختمان معروف The Crystal Palace در جریان انقلاب صنعتی به وقوع پیوست. با گذر زمان این سیستم با استفاده از تیغه های عمودی و ایجاد قاب بندی ها، سپس نیمه قاب کردن و بعد از آن به صورت بدون قاب در آوردن و درادامه از چنگک های عنکبوتی به سمت شفافیت هر چه بیشتر فریم لس تحول یافته است. با به روی کار آمدن شیشه های رفلکس استفاده از این نوع شیشه ها مورد توجه سازندگان برج ها و ساختمان های بلند مرتبه برای داشتن هم زیبایی و هم بهره مندی از حداکثر نور روز قرار گرفت . در گذر زمان این نماهای شیشه ای مدرن در دیتیل های اجرایی هم دچار تحول گشت که از جمله می توان شیشه های فریم لس را نام برد .
مزیتهای سیستم فریم لس
- ظریف بودن منظر فریم ها از نمای خارجی
- امکان استفاده از بازشو مخفی در نما
- سهولت نصب و تعویض شیشه ها
- جلوگیری از انتقال نیروهای وارد بر سازه به شیشه
- کاکرد انفرادی هر یک از فریم ها در برابر نیروی زلزله
- تنوع رنگ های انتخابی
- با استفاده از سیستم ترمال بریک می توان فریم هارا عایق صوتی و حرارتی نیز نمود
- وجود واشرهای مخفی جهت آب بندی
در مرحله اول سطح نما با قوطی های فلزی ۴۰*۴۰ شبکه بندی می شوددر مرحله بعد فریم نمای فریم لس در درون این شبکه نصب می شود. با استفاده از لاستیک های هوابندی و آب بندی در محیط سیستم باعث ایزولاسیون نما می گردد. درسیستم فریم لس فریم ها هم به صورت بازشو و هم به صورت فیکس قابل اجرا می باشند. در نمای شیشه ای فریم لس در یک نگاه از نظر ناظر کل نما به صورت یک شیشه یک تکه دیده می شود.