نمای کامپوزیت

1403-02-06 11:34

نمای کامپوزیت چیست؟

آلومینیوم کامپوزیت که به تازگی مورد استفاده قرار گرفته است و ساختمانها با کاربری های مختلف را شامل می شود و نمای جدیدی به سیمای شهری افزوده شده است. طراحی و اجراء نما با آلومینویم کامپوزیت دارای پیچیدگی ها و شرایط اجرایی متفاوتی برخلاف سایر مصالح مورد استفاده در نما سازی مانند سنگ ، سیمان سفید و … می باشد . همین موضوع سبب شده که مانند ساخت و طراحی یک بنا ، برای طراحی نمایی مناسب، زیبا و قابل اجرا زمان و دقت بیشتری لحاظ شود و پس از اجرا بدون عیب و نقص بصری و فنی باشد.

ورق های کامپوزیت

آلومینیوم کامپوزیت به ورقهایی گفته می شود که شامل دو ورق آلومینیوم در بالا و پائین است و لایه ای ازجنس پلی اتیلن که ما بین آنها قرار گرفته است. لایه میانی در محصولات مختلف تنوع جنسی دارد؛ برای مثال می توان گفت مواد پلاستیکی، مواد نسوز و … . این ورقها با طول ۳۲۰۰ میلیمتر و عرض ۱۲۵۰ میلیمتر و در رنگهای متنوع در بازار موجود می باشد؛ که ابعاد و رنگ آن با توجه به کارخانه سازنده آن متفاوت است.

مراحل طراحی نمای کامپوزیت

طراحی به تنهایی شامل این قسمتها می باشد:

  1. طراحی نما
  2. طراحی قطعات
  3. طراحی زیر سازی نما

طراحی نما 

برای طراحی نمای آلومینیومی لازم است اندازه ونقشه دقیق ساختمان در دسترس باشد.
در پروژه های بزرگ از دستگاه های پیشرفته نقشه برداری استفاده می گردد که نقشه ساختمان به صورت سه بعدی برداشت شده و مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در صورتیکه حجم کارکم بوده باشد از نقشه برداری ساده یعنی متر استفاده می شود .
نقشه بدست آمده از نقشه برداری در کد های ارتفاعی مختلف بررسی می شود مبنای طراحی نما شکل کلی بدست آمده می باشد.

طراحی قطعات

طراحی جزئیات شیوه و قوانین خاصی دارد که با توجه کلیت کار در نمای کامپوزیت برای هر نمای کامپوزیت متفاوت است . لازم به ذکر است که جزئیات کار فوق العاده کار سخت و مهمی د رنمای کامپوزیت می باشد.

طراحی زیرسازی

برای اسقرار قطعات آلومینیوم بر روی نمای ساختمان به زیرسازی نیاز است. قوطی ها و مقاطع فلزی که به صورت شبکه بندی با محاسبات خاص در زیر سازی نمای کامپوزیت قرار میگیرد. نبشی های یک سوراخه بدین ترتیب که از طرف سوراخ دار و بوسیله پیچ به دیوارمتصل میگردد و از جانب صاف به پروفیل جوش داده میشود. عضو دیگر زیر ساز نمای کامپوزیت ناودانی ها هستند .ناودانی ها عناصر عمودی هستند که برای اتصای ورق ها به زیر سازی مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین درز های بین ورق های کامپوزیت را می پوشاند. مورد دیگر مورد استفاده در زیر سازی نمای کامپوزیت براکت ها هستند که در واقع نبشی هایی هستند با دو سوراخ که محل اتصال ناودانی به کمر بندی قرار میگیرند.

اگر این مطلب برایتان مفید بود برای دریافت اطلاعات درباره پنجره ترمال بریک و نمای کرتین وال به مطالب مربوط مراجعه نمایید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *