همه آن چیزی که باید درباره نمای فریم لس بدانید.

1403-09-13 06:07

 نمای فریم لس چیست؟

به سیستمی از پوشش نمای خارجی بنا گفته میشود که به عنوان یک دیوار یا پرده شیشه ای Curtain Wall فضای داخلی بنا را از خارج آن با پوششی از شیشه هایی بدون دیده شدن زیرسازی جدا نماید .تکنولوژی در نیمه دوم قرن بیستم با شتاب خود در برآورده کردن این نیاز قدم به قدم به جلو رفته است .فکر اولیه در نمایشگاه سال 1851 لندن در ساختمان معروف کریستال پالاسی Crystal Palace به مدد تحولات انقلاب صنعتی اتفاق افتاد .ولی بعدها در نماهای شیشه ای با استفاده از تیغه های عمودی Lamel و ایجاد قاب بندی ها، سپس نیمه قاب کردن و بعد از آن بدون قاب کردن و در سالهای اخیر از چنگکهای عنکبوتی Spider Cripe به سمت شفافیت هر چه بیشتر نماهای شیشه ای به جلو رفته است. با ظهور شیشه های رفلکس استفاده از این نوع شیشه ها در نمای ساختمانهای مرتفع و برجها امروز بسیار رواج یافته است. استفاده از نماهای شیشه ای علاوه بر زیبایی امکان استفاده از حداکثر روشنایی در روز را فراهم می کند. همچنین استفاده از شیشه های دو یا سه جداره یک لایه عایق صوتی و حرارتی مناسب را ایجاد می کند. استفاده از این نماهای مدرن سبب شده که دیتیل های نصب متفاوت نیز طراحی گردد که از آن جمله شیشه های فریم لس و نماهای لامل (Face Cap) می باشد .

شیشه فریم لس (Frameless) و نیمه فرم لس(‌Semi Frameless)  با استفاده از یک قاب بندی ظریف بر روی یک اسکلت بندی که به نمای خارجی ساختمان متصل شده قرار میگیرد.خصوصیات این قاب بندی علاوه بر هوابندی مناسب و سبک بودن آن این امکان را بوجود می آورد که با تغییراتی اندک سیستم دو جداره کردن شیشه ها، کاملاً قاب از دید نمای خارجی پنهان گردد در حالی که اتصالات به اسکلت به همان صورت قبل خود باقی می ماند .

طراحی زیبا و استاتیکی نمای شیشه به همراه عدم استفاده از پیچ و پرچ در مونتاژ علاوه بر زیبایی و دید بسیار عالی، باعث افزایش ضریب مقاومت و آب بندی و هوابندی این سیستم شده است. در طراحی پروفیل این سیستم، مباحث مربوط به باد و زلزله و محاسبات استاتیکی رعایت شده و جهت افزایش کیفیت محصول از اتصالات کلیپسی به جای پیچ و پرچ استفاده میشود
بر خلاف نگاه سنتی که شیشه، این ماده قدیمی 4000 ساله را تنها دیوار مرئی برای پوشش بخشی از بدنه ساختمان می بیند، معمار معاصر با نگاهی نو و اندیشه ای خلاق، انتظارات چندگانه ای نظیر کنترل نور، انرژی، ایمنی، صدا و زیبایی را از شیشه طلب می نماید. در نماهای فریم لس شیشه ای، قاب های آلومینیومی نگهدارنده شیشه ( شیشه ها می توانند تکجداره و یا دو جداره باشند ) بر روی یک فریم فولادی که از پروفیل هایی با سایزهای متفاوت ساخته شده نصب و فیکس می گردند. فواصل شیشه ها با یکدیگر انقدر نزدیک بوده که فریم فولادی حایل قاب های آلومینیومی از نمای روبرو دیده نخواهد شد .

نمونه نمای اجرا شده فریم لس

نمای کرتین وال چیست؟
به طور کلی نمای کرتین وال از سه اجزای اصلی تشکیل میشود . 1- زیرسازی فلزی 2- سازه ی آلومینیومی (شامل لامل های افقی عمودی ) 3- شیشه ( که شامل ساختار های مختلف شیشه می باشد).
سیستم کرتین وال به روش کلی اجرا میشود:
1- سیستم استیک که در محل پروژه لامل های افقی و عمودی برش کاری و مونتاژ میشود سپس شیشه روی کار سوار میشود که متداول ترین روش اجرای کرتین وال است .
2- سیستم یونیتایز: در این روش تمام قطعات داخل کارخانه برش کاری و مونتاژ میشود و شیشه نیز روی آن نصب میشود و در محل پروژه به صورت پازل کنار نصب میشوند.

نمای فریم لس

مراحل تولید نمای فریم لس

نماي شيشه‌اي فريم‌لس، يكي از پرطرفدارترين نماهاي جديد در بناهايي با ارتفاع بالاست. در نمای فریم لس سطح نما از طریق پروفیل های فلزی شبکه بندی می گردد و بعد فریم نما در درون این شبکه ها واقع می شود به عبارتی ساختمان اصلی کرتین وال یا استراکچر کرتین وال از شاسی و لامل تشکیل شده است. سپس شیشه ها یا سایر پوشش ها روی آنها نصب می شوند. لامل ها پروفیل های الومینیومی هستند که شیشه بر روی آنها سوار می شود. لامل ها به دو صورت افقی و عمودی دسته بندی می شوند. لامل های افقی را (ترنسم) و لامل های عمودی را ( مولیون) می نامند.
عرض لامل ها در نمای شیشه ای فریم لس باید برابر باشند ولی سایز طول لامل افقی می باید کوچکتر از لامل عمودی باشد، به این دلیل که بیشتر بار شیشه بر روی لامل عمودی قرار می گیرد. در طراحی لامل نمای شیشه ای فریملس جهت شکست حرارتی، شیار هایی منظور گردیده که بتوان لاستیک هایی جهت اعمال شکستن دما به آن متصل نمود. که در برخی از سیستم ها از لاستیک های پلی آمید استفاده می شود. قاب ها دارای تنوع سایزی می باشد به در سایز های ۵۰ میلی متری، ۶۰ میلی متری ،۶۰-۵۰ میلی متری تایپ اس عرضه می شود همچنین به دو روش اسیتک و یونتایزد اجرا میشود که در روش دومی تمامی مراحل بر اساس اندازه گیری و طراحی های دقیق انجام می شود. نمای ساختمان به قطعات کوچکتری که از نظر وزن و ابعاد قابل جابجایی باشد تقسیم بندی می گردد .
کلیه پروفیل های به کار رفته به صورت نر و ماده ساخته شده و به صورت یک پروفیل دیده می شوند. تمامی اجزا در کارخانه مونتاژ شده و در آخر شیشه و سایر مصالح پر کننده در آن نصب و به محل پروژه حمل می گردند .مهندسان و طراحان و مجريان گروه آسمان با بهره‌گيري از تجربه شركت و اجراكننده نماي شيشه‌اي فريم‌لس در نصب نماي فريم‌لس شيشه‌اي بهترين ايده را با بهترين متريال در كمترين زمان ممكن مي‌سازد و تا اجراي كامل آن طراحان گروه مهندسی آسمان در كنار مشتريان خود ي‌باشد.

نمای فریم لس را با چند روش میتوان انجام داد ؛

1- نمای فریم لس کرتین وال با ساختار کاسکت و شیشه استپ یونیت .

2- نمای فریم لس کرتین وال با ساختار یوچانل و شیشه دوجداره با اسپیسر مخصوص .

نمای فریم لس کاسکت : در این نمای فریم لس ، برای هر دهنه از تقسیمات نما ، پنجره ای ساخته میشود و شیشه دو داره آن با ساختار خاصی ساخته شده و با چسب سیلیکون استراکچر و در کارخانه روی فریم پنجره نصب و نهایتا در جای جای نمای اصلی نصب میگردد . چشم انداز این نما کاملا شیشه ای یکدست (فریم لس) و بسیار زیبا خواهد بود .

نمای فریم لس یوچانل : در این نمای فریم لس ساختار شیشه ها به صورت پانل کامل با اسپیسر مخصوص شیار دار و چسب سیلیکون استراکچر مخصوص  ساخته شده و با کلیپسهای مخصوص روی نما نصب میگردد.

تفاوت نمای کرتین وال و فریم لس
– تفاوت در ابعاد شیشه
– فاقد فریم بودن نمای فریم لس از دید خارج
– مقاومت بیشتر نمای کرتین وال نسبت به نمای فریم لس
– تفاوت در میزان زیرسازی قوطی آهنی
– تفاوت در میزان پروفیل های آلومینیومی

 مزیتهای سیستم  Frame Less

1. ظرافت دید فریم نگهدارنده شیشه از خارج
2. امکان بهره گیری از بازشو مخفی در نما
3. نصب آسان شیشه و آسان بودن تعویض شیشه
4. عدم انتقال تنش های سازه اصلی بنا بر شیشه
5. عملکرد مستقل هر یک از فریم ها در برابر زلزله
6. امکان استفاده از رنگهای متفاوت در نما
7. عدم محدودیت رنگ فریم
8. امکان ایجاد سطوح عایق صوتی و حرارتی با پروفیهای  Thermal Break
9. دارا بودن واشرهای مخفی جهت آب بندی
10. امکان اجرا به صورت تمام آلومینیوم
11. ایجاد مرز جداکننده سازه نما از سازه اصلی

اجرای نمای فریم لس :

نمای فریم لس را با چند روش میتوان انجام داد ؛
1- نمای فریم لس کرتین وال با ساختار کاسکت و شیشه استپ یونیت .
2- نمای فریم لس کرتین وال با ساختار یوچانل و شیشه دوجداره با اسپیسر مخصوص .
نمای فریم لس کاسکت : در این نمای فریم لس ، برای هر دهنه از تقسیمات نما ، پنجره ای ساخته میشود و شیشه دو داره آن با ساختار خاصی ساخته شده و با چسب سیلیکون استراکچر و در کارخانه روی فریم پنجره نصب و نهایتا در جای جای نمای اصلی نصب میگردد . چشم انداز این نما کاملا شیشه ای یکدست (فریم لس) و بسیار زیبا خواهد بود .
نمای فریم لس یوچانل : در این نمای فریم لس ساختار شیشه ها به صورت پانل کامل با اسپیسر مخصوص شیار دار و چسب سیلیکون استراکچر مخصوص ساخته شده و با کلیپس های مخصوص روی نما نصب میگردد .

شیشه های دوجداره اجرا شده در نماهای آلومینیومی فریم لس حتما می باید با چسب سلیکون دو جداره سازی گردد چرا که چسب های پلی سولفاید که معمولا دو جداره سازی شیشه با آن صورت می پذیرد, در مجاورت نور خورشید به مرور زمان از بین رفته و پودر می گردد. از اینرو قیمت شیشه های نمای فریم لس به دلیل قیمت بالاتر چسب سلیکون نسبت به پلی سولفاید , بالاتر خواهد بود.

تمامی سیستم های کرتین وال آلومینیومی ASEMAN هم متقابلا سازگار هستند، به این ترتیب می توان یکپارچه سازی نما و پنجره های آلومینیومی، درب آلومینیوم، سیستم های سقف آلومینیومی و حتی پانل های فتوولتائیک را به شما ارائه داد تا راه حلی کاملی با آزادی طراحی بی پایان ارائه شود. ما برای تضمین سیستم گارنتی 10 ساله برای همه محصولات آلومینیومی خود ارائه می دهیم

جزئیات بیشتر اجرا نمای فریم لس

دیتیل اجرایی

از جمله مهمترین موارد دیتیل اجرایی یا جزئیات اجرایی است که با تغییر هریک از موارد دخیل قیمت نمای شیشه ای فریم لس تغییر میابد. پروفیل فریم لس دارای مقاطع و ابعاد مختلفی می باشد که با توجه به مشخصات طراحی و درخواست مشتری قابل تغییر می باشد که این موضوع تأثیر مستقیم بر قیمت نمای شیشه ای فریم لس دارد. آلومینیوم مصرفی در این سیستم نسبت به کرتین وال کمتر می باشد که در واقع باعث کاهش قیمت نمای شیشه ای فریم لس می شود.

شیشه فریم لس

همان طور که در بالا هم گفتیم میزان مصرف پروفیل در فریم لس کاهش یافته و باعث کاهش قیمت به لحاظ مصرف پروفیل میگردد اما به دلیل اینکه این سیستم به شیشه های خاص u-channel نیازمند است که دارای قیمت نسبتا بالایی در بازار می باشد، قیمت نمای شیشه ای فریم لس ممکن است نسبت به دیگر نماهای شیشه ای بالاتر باشد.
همچنین چسب مورد استفاده در سیستم فریم لس ، چسب استراکچر آلمانی هست که برای فیکس کردن و پرکردن درز بین فریم ها مورد استفاده قرار میگیرد.

رنگ پروفیل

یکی دیگر از موارد مؤثر بر قیمت نمای شیشه ای فریم لس انتخاب رنگ است. رنگ های مورد استفاده در ابتدا به دو بخش پودری و انادایز تقسیم می شوند که رنگ های آنادایز به دلیل ماندگاری و دوام بیشتر به مراتب قیمت بیشتری هم نسبت به رنگ های پودری دارند اما تنوع رنگی رنگ های پودری بسیار زیاد است و مانند رنگ های آنادایز محدود نیست. با این حال جلوه رنگ های آنادایز فوق العاده تأثیر گذار است. همچنین برای شرایط آب و هوایی مرطوب پیشنهاد رنگ آنادایز معقولانه تر است.

یراق آلات مصرفی

یراق آلات مصرفی در بازشو های سیستم فریم لس با توجه به برند و کشور سازنده دارای قیمت های متفاوتی می باشد که قیمت های آن با توجه به قیمت دلار و یورو به روز ارائه میگردند که قیمت نمای شیشه ای فریم لس را در جمع کل تحت شعاع قرار میدهد.
شرکت آسمان با بهترین پروفیل های روز دنیا و به کارگیری افراد با تجربه و کارآزموده توانایی ارائه بهترین خدمات چه در مرحله طراحی و چه در مرحله تولید و اجرا و حتی خدمات بعد از فروش همواره در تلاش برای کسب بشترین رضایت از مشتریان عزیز می باشد.

برای اطلاعات بیشتر همین حالا میتوانید با کارشناسان ما در گروه فتی مهندسی آسمان تماس حاصل فرمایید

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *